Mąkę
i masło umieść w misce natomiast pana jajko i żółtko utrzyj z cukrem i wlej do
mąki z masłem.
Zagnieć jeśli jesteś retro albo studentem.
Włącz robota kuchennego na 2 i idź dalej malować paznokcie, jeśli jesteś szlachtą ze sprzętem lub dostałaś wszystko w posagu.
Generalnie interesuje nas jednolite ciasto, które po tym, jak je wyjmiemy z miski i uformujemy z niego kulkę, wsadzimy do lodówki.
Formę na tartę smarujemy masłem i obsypujemy mąką (najlepiej krupczatką)
Jeśli robisz wszystko w tym tempie co ja, prawdopodobnie ciasto już jest twarde jak kamień. Ale postaraj się je ładnie rozwałkować lub po prostu wyłożyć techniką ugniatania formę. Nie za grubo. Podziurkuj widelcem, trójzębem, mieczem, czy co tam masz pod ręką albo użyj kulek do obciążania ciasta.
Piecz w 200st aż się zrumieni, wyłóż jabłka i
Zagnieć jeśli jesteś retro albo studentem.
Włącz robota kuchennego na 2 i idź dalej malować paznokcie, jeśli jesteś szlachtą ze sprzętem lub dostałaś wszystko w posagu.
Generalnie interesuje nas jednolite ciasto, które po tym, jak je wyjmiemy z miski i uformujemy z niego kulkę, wsadzimy do lodówki.
Formę na tartę smarujemy masłem i obsypujemy mąką (najlepiej krupczatką)
Jeśli robisz wszystko w tym tempie co ja, prawdopodobnie ciasto już jest twarde jak kamień. Ale postaraj się je ładnie rozwałkować lub po prostu wyłożyć techniką ugniatania formę. Nie za grubo. Podziurkuj widelcem, trójzębem, mieczem, czy co tam masz pod ręką albo użyj kulek do obciążania ciasta.
Piecz w 200st aż się zrumieni, wyłóż jabłka i
Przepysznie wygląda!! :P
OdpowiedzUsuńUwielbiam szarlotkę twoja wygląda bosko :-)
OdpowiedzUsuń